Forest BB

The digital grapevine of The Forest.
It is currently Wed Nov 26, 2014 4:20 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 26 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sat Jul 11, 2009 10:43 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Apr 18, 2007 12:02 pm
Posts: 1798
Location: Edinburgh, UK
the net in the action room is b0rken. this appeared to happen around the time of the refit(?) and it was thought the cable might be the issue. i've laid a new (orange) cat6 cable between the action room at café (where the router is). we've tried connecting it to both the hub and a box, but no joy on getting a dhcp address from the router or pinging to or from the jukebox laptop when it was hooked up directly to the cable. i redid the ends three times, gah, seems well done enough now. also, connecting the cable directly to the wireless router instead of the 5-port hub makes no difference. mike and i tried various things but nae joy.

very confused.

_________________
hey, if you don't like it, post on the BB (so you can ask about participating for better) | MilkMiruku


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jul 12, 2009 5:28 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Jan 22, 2007 5:50 pm
Posts: 944
Did you try connecting the laptop up in the same way but with a different cable? If that works fine then it's the cable that's buggered.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jul 13, 2009 5:38 pm 
Offline

Joined: Mon Feb 09, 2009 10:38 am
Posts: 209
Hello,

Any joy with this? If someone tells me things to test etc to figure out what's bust (cable, router etc) I can do this tomorrow when am in next. We really need the printer up and running.

Ta!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jul 13, 2009 5:39 pm 
Offline

Joined: Mon Feb 09, 2009 10:38 am
Posts: 209
Also tell me exactly how - am a techie dumb kopf.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jul 14, 2009 4:34 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Nov 23, 2008 10:16 am
Posts: 1111
Location: Edinburgh!
Milk said he is bringing some of his testing gear in tomorrow night (tonight) and I will probably be around to lend a hand.

_________________
Mike

Dawnsio 'mlaen i'r gwres prynhawn a rwy'n addo erbyn yfori byddai wedi mynd, hwyl fawr i pawb, hwyl fawr i pawb...


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jul 14, 2009 10:09 am 
Offline

Joined: Mon Feb 09, 2009 10:38 am
Posts: 209
Thanks!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jul 15, 2009 1:29 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed Apr 18, 2007 12:02 pm
Posts: 1798
Location: Edinburgh, UK
neil wrote:
Did you try connecting the laptop up in the same way but with a different cable? If that works fine then it's the cable that's buggered.


i tried pinging the printer using the jukebox lappy directly into the action room hub which worked, but the same didn't work in the café.

so it would seem to be the cable, yes? i [re]did the ends three times each (aaargh) when i put it in. doubting my crimping abilities, i tried to get one of the dorkbot peeps to redo it again for me a few hour ago but he just did one end and had to go but my head was imploding so the other end still needs doing.

can someone sure in their crimping knowledge please help? i'm going mental over this.

else, ideas?

_________________
hey, if you don't like it, post on the BB (so you can ask about participating for better) | MilkMiruku


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jul 21, 2009 1:39 pm 
Offline

Joined: Mon Feb 09, 2009 10:38 am
Posts: 209
Any news with this? Ta!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jul 21, 2009 3:05 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Sep 11, 2006 12:35 pm
Posts: 1084
Dorkbot crew will have a look this evening.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jul 21, 2009 3:16 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Apr 18, 2007 12:02 pm
Posts: 1798
Location: Edinburgh, UK
thanks so much.

i'll be heading in to town shortly with the tool/ends.

_________________
hey, if you don't like it, post on the BB (so you can ask about participating for better) | MilkMiruku


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jul 24, 2009 1:09 am 
Offline
User avatar

Joined: Mon Jan 22, 2007 5:50 pm
Posts: 944
This is fixed. We had to run a new cable through the ceiling. We used the longest one we had, which was only just long enough. It's still a bit exposed in the hall. Unfortunately, I will need to drill a hole through part of the pulpit thingy in order to be able to get the cable out of harm's way. I hope there are no objections to this as the alternative is to thread through a longer cable and nobody wants to do that as it was a major hassle to get this one through!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jul 24, 2009 3:15 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Nov 23, 2008 10:16 am
Posts: 1111
Location: Edinburgh!
Hooray! Well done Neil + crew.

_________________
Mike

Dawnsio 'mlaen i'r gwres prynhawn a rwy'n addo erbyn yfori byddai wedi mynd, hwyl fawr i pawb, hwyl fawr i pawb...


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jul 24, 2009 4:23 am 
Offline
User avatar

Joined: Mon Sep 11, 2006 12:35 pm
Posts: 1084
Neil - I have an adaptor you can stick on the end to extend the cable with another one.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jul 24, 2009 10:05 am 
Offline
User avatar

Joined: Mon Jan 22, 2007 5:50 pm
Posts: 944
We need it. When can you provide?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jul 25, 2009 8:30 am 
Offline
User avatar

Joined: Mon Sep 11, 2006 12:35 pm
Posts: 1084
Gone for weekend now, back Sunday night, can bring it then or Monday.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jul 25, 2009 11:20 am 
Offline
User avatar

Joined: Mon Jan 22, 2007 5:50 pm
Posts: 944
I may be around on Sunday eve. What sorta time would you be in? Or could you leave it in a pigeon hole?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jul 25, 2009 8:50 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Sep 11, 2006 12:35 pm
Posts: 1084
I get back on the train at about 21:15. The thing's at home, so could go back and get it and be back round 10. Or drop it in a pigeonhole on Monday.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jul 26, 2009 6:41 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Jan 22, 2007 5:50 pm
Posts: 944
Monday'll be fine. Let me know which hole. I'm not sure which ones there are these days.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jul 27, 2009 1:20 pm 
Offline

Joined: Mon Feb 09, 2009 10:38 am
Posts: 209
This is so wonderful to have everything back up and running.

Thanks!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jul 28, 2009 11:58 am 
Offline
User avatar

Joined: Mon Sep 11, 2006 12:35 pm
Posts: 1084
Neil - I gave the adaptor to Emma, it's in the office.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Aug 03, 2009 2:20 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Jan 22, 2007 5:50 pm
Posts: 944
Thanks Martin, I got the adaptor.

I'm afraid the new cable is still exposed in the hall. I couldn't do anything when I came in to sort it as I couldn't find a hammer, despite searching the workshop & elsewhere. (This represents a new low for our tool situation. While it's always been hard to find a screwdriver in forest, I've never had any bother finding a hammer!)

Also, I was expecting an extension cable from Martin rather than just an adaptor, so we'll need more networking cable for this job as I couldn't see anything useful in the action room. Plenty of cable, nothing that works and is long enough. If I can borrow a crimping tool and testing device, maybe I can whack something together from what's already there.

Anyone gonna lend me these tools?

Also, do we have a supply of RJ45s?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Aug 04, 2009 12:08 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed Apr 18, 2007 12:02 pm
Posts: 1798
Location: Edinburgh, UK
i've got a few rj45 connectors available at mine, won't be back to edinburgh until thursday though.

_________________
hey, if you don't like it, post on the BB (so you can ask about participating for better) | MilkMiruku


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Aug 04, 2009 2:43 am 
Offline
User avatar

Joined: Sun Nov 23, 2008 10:16 am
Posts: 1111
Location: Edinburgh!
Bugger. We have to get this sorted ASAP as the hall is used for festival stuff soon.

_________________
Mike

Dawnsio 'mlaen i'r gwres prynhawn a rwy'n addo erbyn yfori byddai wedi mynd, hwyl fawr i pawb, hwyl fawr i pawb...


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Aug 10, 2009 7:29 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Jan 22, 2007 5:50 pm
Posts: 944
Thanks to whoever fixed this. I came in today to do it, but already done. Now the switch in the action room is in a place where not all the computers can be attached. I brought a 2m & a 3m ethernet cable & left them in the admin office. Also in there is Martin's adaptor.

The switch could be moved closer to the computers (I didn't want to do that as people were using it), or maybe those cables I brought are enough to connect up the other computers. I didn't have time to check.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Aug 14, 2009 11:25 am 
Offline
User avatar

Joined: Mon Jan 22, 2007 5:50 pm
Posts: 944
I've got two more 2m ethernet cables going spare, if these are any use.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Aug 14, 2009 1:48 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Mar 29, 2006 11:24 am
Posts: 2630
On the subject of ethernet cables, is there (or does anyone have) a 10m+ one that I could use on Saturday to get a reliable connection in the hall for a satellite linkup to our Mann in Berlin? I'm assuming that there are plenty of holes in the wall between the Action room and the hall.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 26 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group